Zupa jarzynowa

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 1 łyżka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • starty ser żółty - 2 łyżki
  • świeży listek bazylii - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój seler, pietruszkę i marchewkę w słupki, a pora w talarki. Podsmaż warzywa na rozgrzanej Ramie przez 5 minut.
  2. Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj podsmażone warzywa i gotuj 15 minut.
  3. Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, po czym dodaj do zupy i gotuj jeszcze przez 10 minut.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy i trochę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem. Wlej zupę do miseczek, posyp serem i udekoruj listkami bazylii.