|
Składniki | ||
kalafior | 1 sztuka | |
marchewki | 2 sztuki | |
seler | 1 sztuka | |
pietruszka | 1 sztuka | |
Rosół z kury Knorr | 1 litr | |
cebula | 1 sztuka | |
ziemniaki | 4 sztuki | |
śmietana | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do gotującego się bulionu wkładamy pokrojone w kostkę warzywa, oprócz kalafiora. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. |
Krok 2 |
Kalafiora dzielimy na małe różyczki i dodajemy do zupy, gdy ziemniaki będą na wpół ugotowane. |
Krok 3 |
Całość gotujemy do czasu, aż kalafior będzie „al dente” – już ugotowany, ale jeszcze chrupiący. |
Krok 4 |
Zupę zabielamy śmietaną, tak by się nie zwarzyła, doprawiamy do smaku i dekorujemy koperkiem. Smacznego! |
Autor: Kuba |