Zupa kalafiorowa

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kalafior1 sztuka
marchewki2 sztuki
seler1 sztuka
pietruszka1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 litr
cebula1 sztuka
ziemniaki4 sztuki
śmietana300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Do gotującego się bulionu wkładamy pokrojone w kostkę warzywa, oprócz kalafiora. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.
Krok 2
Kalafiora dzielimy na małe różyczki i dodajemy do zupy, gdy ziemniaki będą na wpół ugotowane.
Krok 3
Całość gotujemy do czasu, aż kalafior będzie „al dente” – już ugotowany, ale jeszcze chrupiący.
Krok 4
Zupę zabielamy śmietaną, tak by się nie zwarzyła, doprawiamy do smaku i dekorujemy koperkiem. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl