Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczaka zalej wodą i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i zdejmij szumowiny. |
Krok 2 |
Teraz dodaj rozdrobnioną włoszczyznę i gotuj rosół około 40 minut. |
Krok 3 |
Po tym czasie dodaj zieleninę, przyprawy oraz kostki Knorr. Teraz gotuj powoli kolejne 30 minut, aby rosół nabrał smaku i był klarowny. |
Krok 4 |
Gdy uznasz, że rosół jest gotowy, wyjmij z niego duże kawałki włoszczyzny oraz mięso. Resztę przecedź do drugiego garnka. |
Krok 5 |
Teraz do czystego rosołu dodaj z powrotem odzyskaną włoszczyznę, a także różyczki z kalafiora i wlej śmietankę. Całość gotuj około 15 minut. |
Krok 6 |
Gdy kalafior zrobi się zupełnie miękki zmiksuj zupę na gładki krem. Mięso z gotowania rosołu oddziel od kości i porwij na mniejsze kawałki. Zupę kalafiorową podawaj z kawałkami kurczaka. |