| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaka zalej wodą i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i zdejmij szumowiny. |
| Krok 2 |
| Teraz dodaj rozdrobnioną włoszczyznę i gotuj rosół około 40 minut. |
| Krok 3 |
| Po tym czasie dodaj zieleninę, przyprawy oraz kostki Knorr. Teraz gotuj powoli kolejne 30 minut, aby rosół nabrał smaku i był klarowny. |
| Krok 4 |
| Gdy uznasz, że rosół jest gotowy, wyjmij z niego duże kawałki włoszczyzny oraz mięso. Resztę przecedź do drugiego garnka. |
| Krok 5 |
| Teraz do czystego rosołu dodaj z powrotem odzyskaną włoszczyznę, a także różyczki z kalafiora i wlej śmietankę. Całość gotuj około 15 minut. |
| Krok 6 |
| Gdy kalafior zrobi się zupełnie miękki zmiksuj zupę na gładki krem. Mięso z gotowania rosołu oddziel od kości i porwij na mniejsze kawałki. Zupę kalafiorową podawaj z kawałkami kurczaka. |