Zupa kalafiorowa z kurczakiem

49


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
włoszczyzna na rosół1 pęczek
kurczak1 sztuka
kalafior1 sztuka
śmietana1 szklanka
zielenina1 pęczek
liść laurowy2 sztuki
ziele angielskie4 sztuki
pieprz czarny ziarnisty8 ziaren
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka zalej wodą i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i zdejmij szumowiny.
Krok 2
Teraz dodaj rozdrobnioną włoszczyznę i gotuj rosół około 40 minut.
Krok 3
Po tym czasie dodaj zieleninę, przyprawy oraz kostki Knorr. Teraz gotuj powoli kolejne 30 minut, aby rosół nabrał smaku i był klarowny.
Krok 4
Gdy uznasz, że rosół jest gotowy, wyjmij z niego duże kawałki włoszczyzny oraz mięso. Resztę przecedź do drugiego garnka.
Krok 5
Teraz do czystego rosołu dodaj z powrotem odzyskaną włoszczyznę, a także różyczki z kalafiora i wlej śmietankę. Całość gotuj około 15 minut.
Krok 6
Gdy kalafior zrobi się zupełnie miękki zmiksuj zupę na gładki krem. Mięso z gotowania rosołu oddziel od kości i porwij na mniejsze kawałki. Zupę kalafiorową podawaj z kawałkami kurczaka.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl