PRZEPISY.PL
Zupa kapuściana z kapusty włoskiej - autor: przepisy.pl

Zupa kapuściana z kapusty włoskiej

  • 45
  • 5
  • Łatwe
  • 0
217
osób dodało do Mniamlisty
217
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oregano1 szczypta
  • papryka ostra1 szczypta
  • oliwa z oliwek6 łyżek
  • gorąca woda1 l
Zupa kapuściana z kapusty włoskiej – krok 1

Krok 1

Kapustę pokrój w kostkę o boku 1cm.
Zupa kapuściana z kapusty włoskiej – krok 2

Krok 2

W dużym garnku podsmaż na oliwie posiekaną cebulę i czosnek.
Zupa kapuściana z kapusty włoskiej – krok 3

Krok 3

Gdy cebula i czosnek będą rumiane, dodaj kapustę i całość smaż kilka minut.
Zupa kapuściana z kapusty włoskiej – krok 4

Krok 4

Zalej warzywa gorącą wodą i dodaj kostki Knorr.
Zupa kapuściana z kapusty włoskiej – krok 5

Krok 5

Pomidory z puszki posiekaj i wraz z oregano oraz ostrą papryką dodaj do zupy. Gotuj około 20 minut i podawaj, najlepiej z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

40
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
896
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
141
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
511
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe