| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Korpusy umyj, zalej 1,5 litrem wody, nastaw na gaz po zagotowaniu zbierz powstała pianę , gotuj dalej na wolnym ogniu. |
| Krok 2 |
| W między czasie pokrój w drobną kostkę: marchewkę, selera, pora, cebulę i pietruszkę, ziemniaki pokrój w nieco grubszą kostkę. Posiekaj pęczek natki koperku. |
| Krok 3 |
| Warzywa dodaj do wywaru, gotuj około 20 minut, po czym dodaj przyprawy - ziele, pieprz i listki laurowe. |
| Krok 4 |
| Całość gotuj aż ziemniaki będą miękkie, dodaj wtedy fasolkę szparagową, zupę zapraw śmietaną Rama Cremefine i całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec, tuż przed podaniem zupy, dodaj posiekany koperek. |