Zupa koperkowa
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • korpusy lub skrzydełka z kurczaka - 500 gramów
  • Rama Cremefine do gotowania - 250 mililitrów
  • fasolka szparagowa - 300 gramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ziemniaki - 300 gramów
  • seler - 0.25 sztuk
  • korzeń pietruszki - 0.25 sztuk
  • biała część pora - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 listków
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 5 ziaren
  • koperek - 1 pęczek
  • sól - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. 1. Korpusy umyj, zalej 1,5 litrem wody, nastaw na gaz po zagotowaniu zbierz powstała pianę , gotuj dalej na wolnym ogniu.
  2. W między czasie pokrój w drobną kostkę: marchewkę, selera, pora, cebulę i pietruszkę, ziemniaki pokrój w nieco grubszą kostkę. Posiekaj pęczek natki koperku.
  3. Warzywa dodaj do wywaru, gotuj około 20 minut, po czym dodaj przyprawy - ziele, pieprz i listki laurowe.
  4. Całość gotuj aż ziemniaki będą miękkie, dodaj wtedy fasolkę szparagową, zupę zapraw śmietaną Rama Cremefine i całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec, tuż przed podaniem zupy, dodaj posiekany koperek.