Zupa koperkowa

6


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
korpusy lub skrzydełka z kurczaka500 gramów
Rama Cremefine do gotowania250 mililitrów
fasolka szparagowa300 gramów
marchewka1 sztuka
cebula1 sztuka
ziemniaki300 gramów
seler0.25 sztuk
korzeń pietruszki0.25 sztuk
biała część pora 1 sztuka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 ziarna
Liść laurowy z Turcji Knorr3 listków
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr5 ziaren
koperek1 pęczek
sól1 łyżeczka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Korpusy umyj, zalej 1,5 litrem wody, nastaw na gaz po zagotowaniu zbierz powstała pianę , gotuj dalej na wolnym ogniu.
Krok 2
W między czasie pokrój w drobną kostkę: marchewkę, selera, pora, cebulę i pietruszkę, ziemniaki pokrój w nieco grubszą kostkę. Posiekaj pęczek natki koperku.
Krok 3
Warzywa dodaj do wywaru, gotuj około 20 minut, po czym dodaj przyprawy - ziele, pieprz i listki laurowe.
Krok 4
Całość gotuj aż ziemniaki będą miękkie, dodaj wtedy fasolkę szparagową, zupę zapraw śmietaną Rama Cremefine i całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec, tuż przed podaniem zupy, dodaj posiekany koperek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl