Zupa koperkowo – ziemniaczana

48


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
woda1.5 litrów
Bulionetka drobiowa Knorr
ziemniaki50 dekagramów
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
koper posiekany2 pęczki
żółtka2 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.
Krok 2
Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie ugotuj w wywarze.
Krok 3
Zupę zaciągnij Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr i dodaj koperek.
Krok 4
Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl