Zupa koperkowo – ziemniaczana
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.5 litrów
  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • ziemniaki - 50 dekagramów
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
  • koper posiekany - 2 pęczki
  • żółtka - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.
  2. Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie ugotuj w wywarze.
  3. Zupę zaciągnij Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr i dodaj koperek.
  4. Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy, dodaj do garnka i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.