Zupa krem groszkowo-ziołowa

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
groszek (z puszki) 400 g1 sztuka
śmietanka słodka 18 %1 szklanka
masło1 łyżka
mięta2 łyżki
olej z pestek winogron0.3 szklanek
chleb tostowy4 sztuki
woda0.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.
Krok 2
Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.
Krok 3
Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.
Krok 4
Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.
Krok 5
Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl