|
Składniki | ||
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
groszek (z puszki) 400 g | 1 sztuka | |
śmietanka słodka 18 % | 1 szklanka | |
masło | 1 łyżka | |
mięta | 2 łyżki | |
olej z pestek winogron | 0.3 szklanek | |
chleb tostowy | 4 sztuki | |
woda | 0.5 litrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki. |
Krok 2 |
Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut. |
Krok 3 |
Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr. |
Krok 4 |
Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki. |
Krok 5 |
Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok. |
Autor: Grażyna Molak |