Zupa krem groszkowo-ziołowa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • groszek (z puszki) 400 g - 1 sztuka
  • śmietanka słodka 18 % - 1 szklanka
  • masło - 1 łyżka
  • mięta - 2 łyżki
  • olej z pestek winogron - 0.3 szklanek
  • chleb tostowy - 4 sztuki
  • woda - 0.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Odcedź groszek i odłóż 4 łyżki.
  2. Zagotuj wodę z kostką rosołową Knorr. Wrzuć groszek i masło i gotuj przez 5 minut.
  3. Zmiksuj w malakserze zupę ze śmietanką i pokrojoną miętą, rozkruszoną mini kostką pietruszka Knorr.
  4. Z chleba tostowego zrób na oleju rumiane grzanki.
  5. Podawaj zupę w filiżankach lub bulionówkach z grzankami i groszkiem obok.