Zupa krem z buraków
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • buraki - 400 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • ziemniaki - 150 gramów
  • śmietana 36% - 100 mililitrów
  • masło - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Buraki oraz ziemniaki pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na maśle.
  2. Żeby uzyskać aromatyczny bulion o bogatym smaku, warzywa zalej litrem wody i dopraw kostkami Knorr. Całość zagotuj. Warzywa gotuj do miękkości a następnie zmiksuj na gładki krem.
  3. Śmietanę ubij na sztywno. Gotową zupę nalej do talerzy i udekoruj odrobiną śmietany.