| |||||||||
| Składniki | ||
| buraki | 400 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| ziemniaki | 150 gramów | |
| śmietana 36% | 100 mililitrów | |
| masło | 1 łyżka | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| woda | 1 litr |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Buraki oraz ziemniaki pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na maśle. |
| Krok 2 |
| Żeby uzyskać aromatyczny bulion o bogatym smaku, warzywa zalej litrem wody i dopraw kostkami Knorr. Całość zagotuj. Warzywa gotuj do miękkości a następnie zmiksuj na gładki krem. |
| Krok 3 |
| Śmietanę ubij na sztywno. Gotową zupę nalej do talerzy i udekoruj odrobiną śmietany. |
| Autor: przepisy.pl |