Zupa krem z buraków

68


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
buraki400 gramów
Rosół z kury Knorr2 sztuki
ziemniaki150 gramów
śmietana 36%100 mililitrów
masło1 łyżka
majeranek1 łyżka
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Buraki oraz ziemniaki pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na maśle.
Krok 2
Żeby uzyskać aromatyczny bulion o bogatym smaku, warzywa zalej litrem wody i dopraw kostkami Knorr. Całość zagotuj. Warzywa gotuj do miękkości a następnie zmiksuj na gładki krem.
Krok 3
Śmietanę ubij na sztywno. Gotową zupę nalej do talerzy i udekoruj odrobiną śmietany.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl