PRZEPISY.PL

Zupa krem z pieczarek

  • 30
  • 6
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • rosół5 szklanek
  • cebula1 szt
  • pieczarki500 g
  • mąka ziemniaczana1 łyżka
  • mleko3 łyżki
  • śmietana kremowa 1 szklanka
  • sól i pieprz do smaku
  • masło2 łyżki
    • Krok 1

      Oczyszczone pieczarki i obraną cebulkę rozbij w malakserze, następnie wrzuć na patelnie z roztopionym masłem i duś.
    • Krok 2

      Gdy pieczarki będą miękkie wlej do nich rosół i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.
    • Krok 3

      Następnie dodaj mąkę rozprowadzoną w zimnym mleku i gotuj przez 5 minut. Dopraw do smaku. Po zdjęciu z ognia wymieszaj ze śmietaną i rozlej do miseczek.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    518
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    426
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    491
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Łatwe
    9
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe