Zupa krem z pomidorów
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • puszka pomidorów - 400 gramów
  • oliwa - 2 łyżki
  • kwaśna śmietana 12% - 4 łyżki
  • świeża bazylia do dekoracji
  • bulion warzywny - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwie.
  2. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz bulion warzywny. Całość zagotuj.
  3. Zmniejsz ogień, dodaj kostkę rosołową i gotuj 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj na gładko i dopraw do smaku jeśli uważasz, że jest taka potrzeba.
  4. Gorącą zupę nalej do talerzy. Wierzch kremu udekoruj śmietaną tworząc uśmiechniętą buźkę oraz listkiem bazylii.