| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| porcja rosołowa | 1 kilogram | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| duża marchewka | 1 sztuka | |
| duża pietruszka | 1 sztuka | |
| por | 1 sztuka | |
| średni seler | 1 sztuka | |
| duże ziemniaki | 2 sztuki | |
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| biały pieprz | 4 ziarna | |
| woda | 2 litry | |
| śmietana | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół. | 
| Krok 2 | 
| Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka. | 
| Krok 3 | 
| Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami. | 
| Krok 4 | 
| Dopraw zupę kostką Rosołu z kury Knorr, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj. | 
| Autor: przepisy.pl |