Zupa krem z selera
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • porcja rosołowa - 1 kilogram
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • duża marchewka - 1 sztuka
  • duża pietruszka - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • średni seler - 1 sztuka
  • duże ziemniaki - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • biały pieprz - 4 ziarna
  • woda - 2 litry
  • śmietana

Sposób przygotowania:

  1. Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół.
  2. Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka.
  3. Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
  4. Dopraw zupę kostką Rosołu z kury Knorr, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj.