|
Składniki | ||
porcja rosołowa | 1 kilogram | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
duża marchewka | 1 sztuka | |
duża pietruszka | 1 sztuka | |
por | 1 sztuka | |
średni seler | 1 sztuka | |
duże ziemniaki | 2 sztuki | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
biały pieprz | 4 ziarna | |
woda | 2 litry | |
śmietana |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół. |
Krok 2 |
Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka. |
Krok 3 |
Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami. |
Krok 4 |
Dopraw zupę kostką Rosołu z kury Knorr, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj. |
Autor: przepisy.pl |