Zupa krem z selera

61


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
porcja rosołowa1 kilogram
Rosół z kury Knorr1 sztuka
duża marchewka1 sztuka
duża pietruszka1 sztuka
por1 sztuka
średni seler1 sztuka
duże ziemniaki2 sztuki
ziele angielskie4 ziarna
liść laurowy2 sztuki
biały pieprz4 ziarna
woda2 litry
śmietana
Przygotowanie
Krok 1
Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół.
Krok 2
Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka.
Krok 3
Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
Krok 4
Dopraw zupę kostką Rosołu z kury Knorr, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl