Zupa krem z zielonego groszku

20


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
mrożony groszek4 szklanki
ząbki czosnku2 sztuki
por1 sztuka
ziemniaki2 sztuki
oliwa50 mililitrów
woda6 szklanek
serek mascarpone4 łyżki
świeży koperek
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
W garnku podgrzej olej i podsmaż chwilę posiekany czosnek oraz umytego i pokrojonego w plastry pora.
Krok 2
Wlej wodę i dodaj pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą miękkie, wsyp cały groszek i poczekaj, aż zupa ponownie się zagotuje.
Krok 4
Następnie zdejmij garnek z ognia i dokładnie zmiksuj zupę na gładki krem.
Krok 5
Natychmiast rozlej do miseczek. Zupa powinna być jasna i zielona. Na wierzchu zupy nałóż łyżką serek i udekoruj gałązkami koperku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl