| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 50 gramów | |
| woda | 700 gramów | |
| sałata lodowa | 50 gramów | |
| pieprz | 1 łyżeczka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1.5 łyżeczek | |
| Bulion cielęcy Knorr | 1 sztuka | |
| posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
| oliwa | 20 gramów | |
| koperek | 1 łyżka | |
| ryż | 50 gramów | |
| ogórek | 250 gramów | |
| czosnek - ząbek | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Posiekać cebulkę i czosnek - poddusić na oliwie. |
| Krok 2 |
| Dodać pozostałe składniki (oprócz koperku, pietruszki i śmietany). Gotować w temperaturze 90C przez 15min. |
| Krok 3 |
| Dodać śmietanę - zagotować (1min.) Dodać koperek i natkę - zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego! |
| Autor: magnolia0joaska |