Zupa krem ze świeżego ogórka

1


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
cebula50 gramów
woda700 gramów
sałata lodowa50 gramów
pieprz1 łyżeczka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1.5 łyżeczek
Bulion cielęcy Knorr1 sztuka
posiekana natka pietruszki1 łyżka
oliwa20 gramów
koperek1 łyżka
ryż50 gramów
ogórek250 gramów
czosnek - ząbek1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Posiekać cebulkę i czosnek - poddusić na oliwie.
Krok 2
Dodać pozostałe składniki (oprócz koperku, pietruszki i śmietany). Gotować w temperaturze 90C przez 15min.
Krok 3
Dodać śmietanę - zagotować (1min.) Dodać koperek i natkę - zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!
Autor: magnolia0joaskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl