Zupa krem ze świeżego ogórka
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 50 gramów
  • czosnek - ząbek - 1 sztuka
  • oliwa - 20 gramów
  • ogórek - 250 gramów
  • sałata lodowa - 50 gramów
  • woda - 700 gramów
  • ryż - 50 gramów
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • koperek - 1 łyżka
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Posiekać cebulkę i czosnek - poddusić na oliwie.
  2. Dodać pozostałe składniki (oprócz koperku, pietruszki i śmietany). Gotować w temperaturze 90C przez 15min.
  3. Dodać śmietanę - zagotować (1min.) Dodać koperek i natkę - zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!