|
Składniki | ||
cebula | 50 gramów | |
woda | 700 gramów | |
sałata lodowa | 50 gramów | |
pieprz | 1 łyżeczka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1.5 łyżeczek | |
Bulion cielęcy Knorr | 1 sztuka | |
posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
oliwa | 20 gramów | |
koperek | 1 łyżka | |
ryż | 50 gramów | |
ogórek | 250 gramów | |
czosnek - ząbek | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekać cebulkę i czosnek - poddusić na oliwie. |
Krok 2 |
Dodać pozostałe składniki (oprócz koperku, pietruszki i śmietany). Gotować w temperaturze 90C przez 15min. |
Krok 3 |
Dodać śmietanę - zagotować (1min.) Dodać koperek i natkę - zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego! |
Autor: magnolia0joaska |