Zupa krem ze szpinaku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szpinak świeży - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 36% - 300 mililitrów
  • woda - 500 mililitrów
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak oczyść i sparz krótko we wrzącej wodzie. Wystudź i odciśnij z nadmiaru wody.
  2. Fix wymieszaj z wodą i śmietaną. W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż boczek oraz cebulę. Całość oprósz mąką. Fix wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.
  3. Zmniejsz ogień, dodaj szpinak i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę zmiksuj przy użyciu blendera. Dopraw do smaku i podawaj.