Zupa kremowa z cebuli

35


Łatwe


40 min.


2 os.

Składniki
woda0.75 litrów
Francuska zupa cebulowa Knorr
Bulionetka drobiowa Knorr
cebula15 dekagramów
mąka1 łyżka
rodzynki4 dekagramy
oliwki nadziewane papryką8 sztuk
żółtka2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
cukier
natka pietruszki
masło
grzanki
Przygotowanie
Krok 1
Z wody i bulionetki Knorr przygotuj wywar.
Krok 2
Pokrój cebulę w kostkę. Następnie lekko podsmaż, dodaj mąkę i zasmaż.
Krok 3
Cebulę dodaj do wywaru i gotuj 5 minut.
Krok 4
Francuską zupę cebulową Knorr rozprowadź w zimnej wodzie. Następnie dodaj do gotującej się zupy.
Krok 5
Opłucz rodzynki. Dodaj rodzynki i oliwki, chwilę pogotuj. Lekko przestudź.
Krok 6
Wymieszaj żółtka z małą ilością gotującej zupy, dodaj do zupy. Posyp posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zupę kremową z cebulą podaj zaraz po przygotowaniu razem z grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl