Zupa kremowa z cebuli
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 0.75 litrów
  • Francuska zupa cebulowa Knorr
  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • cebula - 15 dekagramów
  • mąka - 1 łyżka
  • rodzynki - 4 dekagramy
  • oliwki nadziewane papryką - 8 sztuk
  • żółtka - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cukier
  • natka pietruszki
  • masło
  • grzanki

Sposób przygotowania:

  1. Z wody i bulionetki Knorr przygotuj wywar.
  2. Pokrój cebulę w kostkę. Następnie lekko podsmaż, dodaj mąkę i zasmaż.
  3. Cebulę dodaj do wywaru i gotuj 5 minut.
  4. Francuską zupę cebulową Knorr rozprowadź w zimnej wodzie. Następnie dodaj do gotującej się zupy.
  5. Opłucz rodzynki. Dodaj rodzynki i oliwki, chwilę pogotuj. Lekko przestudź.
  6. Wymieszaj żółtka z małą ilością gotującej zupy, dodaj do zupy. Posyp posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zupę kremową z cebulą podaj zaraz po przygotowaniu razem z grzankami.