Zupa kremowa ze szparagami

Składniki:

  • białe szparagi - 200 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • pierś z indyka - 200 gramów
  • serek topiony - 1 sztuka
  • śmietana 30% - 1 szklanka
  • cytryna - 1 sztuka
  • cukier - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.
  2. Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków
  3. Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.
  4. Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.
  5. Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.
  6. Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.