Zupa kremowa ze szparagami

1


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
białe szparagi200 gramów
Rosół z kury Knorr2 sztuki
pierś z indyka200 gramów
serek topiony1 sztuka
śmietana 30%1 szklanka
cytryna1 sztuka
cukier1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i dodaj do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu.
Krok 2
Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając. Zupę podaj w miseczkach, z dodatkiem makaronu lub sucharków
Krok 3
Szparagi zmiksuj, najlepiej blenderem lub mikserem.
Krok 4
Dodaj zmiksowane szparagi i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Wodę zagotuj z cukrem, cytryną. Lekko posól. Dodaj obrane i pokrojone szparagi. Dotuj do miękkości.
Krok 6
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl