| |||||||||
| Składniki | ||
| filet z kurczaka | 600 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| woda | 1.5 litrów | |
| marchew | 1 sztuka | |
| mąka | 3 łyżki | |
| korzeń pietruszki | 1 sztuka | |
| koperek | 1 pęczek | |
| por | 0.5 sztuk | |
| seler | 0.5 sztuk | |
| groszek ptysiowy | ||
| śmietana 18% | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaka umyj i zalej 1,5 litra wody. |
| Krok 2 |
| Warzywa obierz, pokrój i dodaj do zupy. |
| Krok 3 |
| Dodaj jeszcze kostkę Knorr i gotuj do czasu, kiedy wszystko zmięknie. |
| Krok 4 |
| Kurczaka wyjmij, zmiel i dodaj do przecedzonego wywaru. |
| Krok 5 |
| Zmieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do zupy. Zagotuj, aż lekko zgęstnieje. |
| Krok 6 |
| Na talerz wsyp groszek ptysiowy, zalej zupą, a na koniec posyp posiekanym koperkiem. |
| Autor: przepisy.pl |