Zupa królewska

60


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filet z kurczaka 600 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
woda1.5 litrów
marchew1 sztuka
mąka3 łyżki
korzeń pietruszki1 sztuka
koperek1 pęczek
por0.5 sztuk
seler0.5 sztuk
groszek ptysiowy
śmietana 18%1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka umyj i zalej 1,5 litra wody.
Krok 2
Warzywa obierz, pokrój i dodaj do zupy.
Krok 3
Dodaj jeszcze kostkę Knorr i gotuj do czasu, kiedy wszystko zmięknie.
Krok 4
Kurczaka wyjmij, zmiel i dodaj do przecedzonego wywaru.
Krok 5
Zmieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do zupy. Zagotuj, aż lekko zgęstnieje.
Krok 6
Na talerz wsyp groszek ptysiowy, zalej zupą, a na koniec posyp posiekanym koperkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl