|
Składniki | ||
filet z kurczaka | 600 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
woda | 1.5 litrów | |
marchew | 1 sztuka | |
mąka | 3 łyżki | |
korzeń pietruszki | 1 sztuka | |
koperek | 1 pęczek | |
por | 0.5 sztuk | |
seler | 0.5 sztuk | |
groszek ptysiowy | ||
śmietana 18% | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczaka umyj i zalej 1,5 litra wody. |
Krok 2 |
Warzywa obierz, pokrój i dodaj do zupy. |
Krok 3 |
Dodaj jeszcze kostkę Knorr i gotuj do czasu, kiedy wszystko zmięknie. |
Krok 4 |
Kurczaka wyjmij, zmiel i dodaj do przecedzonego wywaru. |
Krok 5 |
Zmieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do zupy. Zagotuj, aż lekko zgęstnieje. |
Krok 6 |
Na talerz wsyp groszek ptysiowy, zalej zupą, a na koniec posyp posiekanym koperkiem. |
Autor: przepisy.pl |