| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę, cebulę i chili pokrój w drobną kosteczkę, czosnek rozetrzyj na pastę, obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Pomidory pokrój w większą kostkę , kiełbasę pokrój w plastry, posiekaj natkę kolendry. |
| Krok 2 |
| Mięso oprósz w mieszance mąki i przyprawy do złotego kurczaka, która sprawi, że mięso będzie soczyste. Tak zamarynowanego kurczaka podsmaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanej Ramie, usmażone mięso przełóż na bok. |
| Krok 3 |
| Następnie podsmaż kiełbasę, tak aby zrobiła się chrupiąca, ją również przełóż na bok. Teraz dodaj cebulę, chili i roztarty czosnek, smaż wszystko razem, aż cebula zrobi się szklista. |
| Krok 4 |
| Przełóż wszystko do garnka, wlej litr wody, dodaj mleko, papryczkę chipotle i ziemniaki oraz 2 puszki kukurydzy. |
| Krok 5 |
| Zupę gotuj około 30 minut, aż wszystkie składniki zrobią się miękkie, dodaj kostki rosołowe Knorr, aby doprawić zupę do smaku. Gotuj wszystko razem jeszcze 5 min. |
| Krok 6 |
| Następnie zupę dokładnie zmiksuj w kielichu blendera i przecedź przez drobne sito. Powstały krem kukurydziany podawaj z kawałkami kurczaka, kawałkami kiełbasy chorizo, łyżką śmietany, chipsami, pomidorami i natką kolendry. |