| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bulionetkę Knorr zagotuj z litrem wody. Grzyby namocz, odsącz i posiekaj. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki. |
| Krok 2 |
| Wodę, w której moczyły się grzyby wlej do bulionu. |
| Krok 3 |
| Wrzuć grzyby, makaron, posiekane pędy bambusa, pokrojony w kostkę tofu, groszek, imbir, chilli i kurczaka. |
| Krok 4 |
| Mąkę zmieszaj z 4 łyżkami wody i dodaj do gotującej się zupy. |
| Krok 5 |
| Jajko roztrzep widelcem i również wlej do zupy ciągle mieszając. |
| Krok 6 |
| Następnie dodaj olej sezamowy, ocet oraz sok pomidorowy i gotuj dalej. |
| Krok 7 |
| W tym czasie posiekaj dymki. Zupę zdejmij z ognia, wlej sos sojowy i wrzuć dymkę. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
|