| |||||||||
| Składniki | ||
| marchew | 1 sztuka | |
| por | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| sok z cytryny | 2 łyżki | |
| Rosół z kury Knorr | 1.5 litrów | |
| nitki szafranu | 0.5 łyżeczek | |
| filet z piersi indyka | 250 gramów | |
| tagliatelle | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój filety w paski grubości palca. |
| Krok 2 |
| Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki. |
| Krok 3 |
| Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente. |
| Krok 4 |
| Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki. |
| Autor: pasibrzuch |