Zupa makaronowa z kurczakiem i porem

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1.5 litrów
  • marchew - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • nitki szafranu - 0.5 łyżeczek
  • filet z piersi indyka - 250 gramów
  • tagliatelle - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój filety w paski grubości palca.
  2. Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki.
  3. Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente.
  4. Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki.