|
Składniki | ||
marchew | 1 sztuka | |
por | 1 sztuka | |
pieprz | ||
sól | ||
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
sok z cytryny | 2 łyżki | |
Rosół z kury Knorr | 1.5 litrów | |
nitki szafranu | 0.5 łyżeczek | |
filet z piersi indyka | 250 gramów | |
tagliatelle | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój filety w paski grubości palca. |
Krok 2 |
Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki. |
Krok 3 |
Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente. |
Krok 4 |
Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki. |
Autor: pasibrzuch |