Zupa makaronowa z kurczakiem i porem

1


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
marchew1 sztuka
por1 sztuka
pieprz
sól
natka pietruszki0.5 pęczków
sok z cytryny2 łyżki
Rosół z kury Knorr1.5 litrów
nitki szafranu0.5 łyżeczek
filet z piersi indyka250 gramów
tagliatelle1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój filety w paski grubości palca.
Krok 2
Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki.
Krok 3
Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente.
Krok 4
Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl