Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona fasola - 1 słoik
  • ogórki konserwowe - 5 sztuk
  • papryka konserwowa czerwona - 4 sztuki
  • kukurydza - 1 słoik
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • kolendra - 1 pęczek
  • woda - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.
  2. Po chwili smażenia dodaj mielony kumin oraz koncentrat pomidorowy. Całość smaż jeszcze 3-4 minuty.
  3. Fix Knorr wymieszaj z wodą. Zalej podsmażone składniki płynem i zagotuj.
  4. Kukurydzę i fasolkę odcedź. Ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj wszystkie warzywa do zupy.
  5. Zupę gotuj około 15-20 minut. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę i podawaj.