Zupa minestrone z kapustą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta włoska - 0.5 sztuk
  • pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • woda - 1.5 litrów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • bazylia - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 100 mililitrów
  • starty parmezan - 80 gramów
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
  2. W garnku podsmaż na oliwie z oliwek czosnek i cebulę.
  3. Gdy czosnek i cebula będą rumiane, dodaj papryki i chwilę smaż.
  4. Teraz wlej do garnka 1,5 litra ciepłej wody. Dodaj kostki Knorr i oregano.
  5. Pomidory z puszki posiekaj i również dodaj do zupy. Całość zagotuj.
  6. Na końcu wsyp resztę warzyw. Gotuj, aż zmiękną, ale będą jeszcze jędrne. Zupę minestrone podawaj posypaną bazylią i startym parmezanem.