Zupa minestrone z kapustą

44


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kapusta włoska0.5 sztuk
pomidory z puszki1 opakowanie
Bulion warzywny Knorr2 sztuki
cebula2 sztuki
woda1.5 litrów
ząbki czosnku2 sztuki
cukinia1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
bazylia0.5 pęczków
oliwa z oliwek100 mililitrów
starty parmezan80 gramów
suszone oregano1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
W garnku podsmaż na oliwie z oliwek czosnek i cebulę.
Krok 3
Gdy czosnek i cebula będą rumiane, dodaj papryki i chwilę smaż.
Krok 4
Teraz wlej do garnka 1,5 litra ciepłej wody. Dodaj kostki Knorr i oregano.
Krok 5
Pomidory z puszki posiekaj i również dodaj do zupy. Całość zagotuj.
Krok 6
Na końcu wsyp resztę warzyw. Gotuj, aż zmiękną, ale będą jeszcze jędrne. Zupę minestrone podawaj posypaną bazylią i startym parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl