Zupa musztardowa

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • seler - 0.5 sztuk
  • gęsta śmietana - 4 łyżki
  • marchew - 1 sztuka
  • por - 0.5 sztuk
  • pieprz
  • sól
  • musztarda sarepska - 1 łyżka
  • jajka - 4 sztuki
  • oliwa - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • musztarda - 1 łyżka
  • musztarda ziarnista - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę i pora pokrojonego wczesnej w kostkę i podsmaż. Jak się wszystko zeszkli na złotawy kolor, wrzuć wszystko do garnka.
  2. Pozostałe warzywa pokrój w kosteczkę, dodaj kostkę rosołową Knorr oraz starty czosnek.
  3. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. dodając cebule i pora pod koniec gotowania. Wywar z warzywami zmiksuj blenderem.
  4. Następnie dodaj musztardę, dobrze roztrzep i zagotuj. Na koniec zapraw zupę śmietaną. Ugotuj jajka na twardo i wrzuć po jednym na talerzu.