Zupa niewolników przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa niewolników

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyobraź sobie robotników na plantacji trzciny.

Krok 2

Świszcze bat nadzorcy, sił ubywa, chce się jeść. Nadchodzi

Krok 3

wieczór, wreszcie koniec pracy. Pora na zupę niewolników

Krok 4

Jest gęsta, piekielnie ostra, pyszna. Już nikt nie jest

Krok 5

zmęczony. Ktoś zaczyna śpiewać, ktoś tańczy...

Krok 6

Zagotuj litr wody, rozpuść w nim kostki bulionowe, gotuj

Krok 7

minutę. Wrzuć wszystkie składniki, gotuj 15-20 minut,

Krok 8

zmiksuj, a na koniec przypraw do smaku. Jeśli chcesz

Krok 9

gotować zupę tak jak to robili niewolnicy, użyj suszonej

Krok 10

fasoli (wcześniej namoczonej przez noc) i gotuj

Krok 11

co najmniej 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej