Zupa niewolników

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyobraź sobie robotników na plantacji trzciny.

Krok 2

Świszcze bat nadzorcy, sił ubywa, chce się jeść. Nadchodzi

Krok 3

wieczór, wreszcie koniec pracy. Pora na zupę niewolników

Krok 4

Jest gęsta, piekielnie ostra, pyszna. Już nikt nie jest

Krok 5

zmęczony. Ktoś zaczyna śpiewać, ktoś tańczy...

Krok 6

Zagotuj litr wody, rozpuść w nim kostki bulionowe, gotuj

Krok 7

minutę. Wrzuć wszystkie składniki, gotuj 15-20 minut,

Krok 8

zmiksuj, a na koniec przypraw do smaku. Jeśli chcesz

Krok 9

gotować zupę tak jak to robili niewolnicy, użyj suszonej

Krok 10

fasoli (wcześniej namoczonej przez noc) i gotuj

Krok 11

co najmniej 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej