Zupa niewolników

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0 gramów

0 gramów

1 szczypta

0 gramów

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyobraź sobie robotników na plantacji trzciny.

Krok 2

Świszcze bat nadzorcy, sił ubywa, chce się jeść. Nadchodzi

Krok 3

wieczór, wreszcie koniec pracy. Pora na zupę niewolników

Krok 4

Jest gęsta, piekielnie ostra, pyszna. Już nikt nie jest

Krok 5

zmęczony. Ktoś zaczyna śpiewać, ktoś tańczy...

Krok 6

Zagotuj litr wody, rozpuść w nim kostki bulionowe, gotuj

Krok 7

minutę. Wrzuć wszystkie składniki, gotuj 15-20 minut,

Krok 8

zmiksuj, a na koniec przypraw do smaku. Jeśli chcesz

Krok 9

gotować zupę tak jak to robili niewolnicy, użyj suszonej

Krok 10

fasoli (wcześniej namoczonej przez noc) i gotuj

Krok 11

co najmniej 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej