|
Składniki | ||
marchew | 2 sztuki | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
pietruszka | 1 sztuka | |
woda | 2 litry | |
duże ogórki kiszone | 3 sztuki | |
śmietana 18% | 2 łyżki | |
woda z ogórków kiszonych | 1 szklanka | |
ziemniaki lub ryż | ||
świeży koperek | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Poszatkuj marchew oraz pietruszkę, następnie ugotuj w 2 l wody. |
Krok 2 |
Do gotującej się wody dodaj jedną bulionetkę Knorr. |
Krok 3 |
Poszatkuj ogórki i dodaj je, gdy pozostałe warzywa się ugotują. Pogotuj je do zmięknięcia ogórków. Następnie wlej szklankę wody z ogórków i zagotuj. |
Krok 4 |
Następnie roztrzep w wodzie śmietanę i dodaj do ugotowanej zupy. Pogotuj ją jeszcze przez 5 minut, po czym podawaj z ziemniakami lub ryżem. |
Autor: przepisy.pl |