Zupa ogórkowa

61


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
marchew2 sztuki
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
pietruszka1 sztuka
woda2 litry
duże ogórki kiszone3 sztuki
śmietana 18%2 łyżki
woda z ogórków kiszonych1 szklanka
ziemniaki lub ryż
świeży koperek0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Poszatkuj marchew oraz pietruszkę, następnie ugotuj w 2 l wody.
Krok 2
Do gotującej się wody dodaj jedną bulionetkę Knorr.
Krok 3
Poszatkuj ogórki i dodaj je, gdy pozostałe warzywa się ugotują. Pogotuj je do zmięknięcia ogórków. Następnie wlej szklankę wody z ogórków i zagotuj.
Krok 4
Następnie roztrzep w wodzie śmietanę i dodaj do ugotowanej zupy. Pogotuj ją jeszcze przez 5 minut, po czym podawaj z ziemniakami lub ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl