| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Do garnka włóż wędzonkę, liść oraz ziele. Wlej 2 litry wody i zagotuj. Wywar gotuj 20-25 minut. | 
| Krok 2 | 
| Ziemniaki obierz, pokrój w niedużą kostkę i ugotuj do miękkości w wywarze. Pod koniec gotowania wyjmij wędzonkę. | 
| Krok 3 | 
| Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru. | 
| Krok 4 | 
| Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do wywaru. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj zupę jeszcze 8 minut. | 
| Krok 5 | 
| Na koniec dodaj pokrojony drobno koperek. Do zupy możesz również dodać 1 lub 2 łyżki kwaśnej śmietany. |