Zupa ogórkowa na wędzonce

74


Łatwe


45 min.


8 os.

Składniki
Zupa ogórkowa Knorr2 opakowania
wędzonka lub kości wędzone200 gramów
marchewka1 sztuka
ziemniaki5 sztuk
koperek1 pęczek
liść laurowy2 sztuki
ziele angielskie2 ziarna
woda2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Do garnka włóż wędzonkę, liść oraz ziele. Wlej 2 litry wody i zagotuj. Wywar gotuj 20-25 minut.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w niedużą kostkę i ugotuj do miękkości w wywarze. Pod koniec gotowania wyjmij wędzonkę.
Krok 3
Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do wywaru. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj zupę jeszcze 8 minut.
Krok 5
Na koniec dodaj pokrojony drobno koperek. Do zupy możesz również dodać 1 lub 2 łyżki kwaśnej śmietany.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl