Zupa pak choi
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab bez kości - 300 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • makaron chiński - 300 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • Kapusta pak choi lub pekińska - 2 sztuki
  • pieczarki - 150 gramów
  • sos sojowy - 5 łyżek
  • płynny miód - 2 łyżki
  • świeży imbir - 15 gramów
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Wodę wlej do rondla, dodaj kostkę Knorr i ugotuj esencjonalny bulion.
  2. Następnie pokrój schab w plastry, zmiażdż czosnek, zetrzyj imbir i dodaj do rondla razem z 2 łyżkami sosu sojowego.
  3. Gotuj przez 3 minuty od momentu wrzenia, po czym schab przełóż na rozgrzaną patelnię.
  4. Dolej resztę sosu sojowego, miód i kilka łyżek wywaru. Smaż przez 5 minut, aż mięso zbrązowieje. Następnie pokrój w paski.
  5. Do rondla z wywarem wrzuć główki kapusty pokrojone w kwadraty, cebulę dymkę pokrojoną w paski, makaron i pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj przez 5 minuty. Do miseczek przełóż mięso i zalej zupą.