Zupa pak choi

73


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
schab bez kości300 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
makaron chiński300 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
cebula dymka2 sztuki
Kapusta pak choi lub pekińska2 sztuki
pieczarki150 gramów
sos sojowy5 łyżek
płynny miód2 łyżki
świeży imbir15 gramów
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Wodę wlej do rondla, dodaj kostkę Knorr i ugotuj esencjonalny bulion.
Krok 2
Następnie pokrój schab w plastry, zmiażdż czosnek, zetrzyj imbir i dodaj do rondla razem z 2 łyżkami sosu sojowego.
Krok 3
Gotuj przez 3 minuty od momentu wrzenia, po czym schab przełóż na rozgrzaną patelnię.
Krok 4
Dolej resztę sosu sojowego, miód i kilka łyżek wywaru. Smaż przez 5 minut, aż mięso zbrązowieje. Następnie pokrój w paski.
Krok 5
Do rondla z wywarem wrzuć główki kapusty pokrojone w kwadraty, cebulę dymkę pokrojoną w paski, makaron i pokrojone w plastry pieczarki. Gotuj przez 5 minuty. Do miseczek przełóż mięso i zalej zupą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl