Zupa paprykowa z pulpetami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona papryka - 3 sztuki
  • mięso mielone wieprzowe - 400 gramów
  • Węgierska zupa gulaszowa Knorr - 1 opakowanie
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 1 sztuka
  • woda - 500 mililitrów
  • cebula - 2 sztuki
  • papryka - 3 sztuki
  • główka czosnku - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę, cebulę, czosnek i chili wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na około 25-30 minut, aż warzywa zmiękną. Upieczone warzywa obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a cebulę i czosnek posiekaj.
  2. Warzywa umieść w garnku, zalej śmietaną i 300 ml wody, dodaj kostkę rosołową Knorr. Całość zagotuj, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.
  3. Mięso mielone wymieszaj z zupą gulaszową Knorr. Z farszu zrób małe kulki, obsmaż je na tłuszczu, zalej 200 ml wody i gotuj około 5 minut.
  4. Zupę połącz z kulkami mięsnymi i podawaj.