Zupa paprykowa z pulpetami

141


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
czerwona papryka3 sztuki
mięso mielone wieprzowe400 gramów
Węgierska zupa gulaszowa Knorr1 opakowanie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr1 sztuka
woda500 mililitrów
cebula2 sztuki
papryka3 sztuki
główka czosnku1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
papryczka chili1 sztuka
śmietana 18%500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę, cebulę, czosnek i chili wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na około 25-30 minut, aż warzywa zmiękną. Upieczone warzywa obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Warzywa umieść w garnku, zalej śmietaną i 300 ml wody, dodaj kostkę rosołową Knorr. Całość zagotuj, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Krok 3
Mięso mielone wymieszaj z zupą gulaszową Knorr. Z farszu zrób małe kulki, obsmaż je na tłuszczu, zalej 200 ml wody i gotuj około 5 minut.
Krok 4
Zupę połącz z kulkami mięsnymi i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl