Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę białą obierz i pokrój w ćwiartki. Przypal w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni, przez 10 minut. Następnie wstaw wywar, zalewając cebulę i oczyszczoną polędwicę, 3 litrami wody. |
Krok 2 |
Dodaj do wywaru bulionetkę Knorr, gotuj przez około 40 minut. |
Krok 3 |
Następnie wyjmij mięso i przecedź pozostałą zupę. Mięso pokrój w cienkie paski. |
Krok 4 |
Dodaj do zupy mięso, posiekany imbir i czosnek, wyciśnięty sok z limonki oraz sos rybny. Ponownie zagotuj. |
Krok 5 |
Odlej część zupy do miski i namocz w niej makaron. Jak będzie miękki, przekładaj do miseczek, a pozostała zupę wlej z powrotem do garnka. |
Krok 6 |
Posiekaj drobno papryczki chilli (możesz usunąć nasiona), bazylię i kolendrę. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski, szczypiorek w centymetrowe kawałki. |
Krok 7 |
Warzywa i zioła połóż na makaronie i zalej gorącym wywarem z mięsem. Podawaj natychmiast. |