Zupa Pho z wołowiną

23


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
polędwica wołowa500 gramów
Bulionetka wołowa Knorr1 sztuka
makaron ryżowy500 gramów
sos rybny80 mililitrów
kiełki fasoli150 gramów
czerwona cebula1 sztuka
cebule dymki2 sztuki
świeży imbir1 sztuka
papryczki chili2 sztuki
ząbek czosnku2 sztuki
świeża kolendra1 pęczek
limonka2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę białą obierz i pokrój w ćwiartki. Przypal w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni, przez 10 minut. Następnie wstaw wywar, zalewając cebulę i oczyszczoną polędwicę, 3 litrami wody.
Krok 2
Dodaj do wywaru bulionetkę Knorr, gotuj przez około 40 minut.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i przecedź pozostałą zupę. Mięso pokrój w cienkie paski.
Krok 4
Dodaj do zupy mięso, posiekany imbir i czosnek, wyciśnięty sok z limonki oraz sos rybny. Ponownie zagotuj.
Krok 5
Odlej część zupy do miski i namocz w niej makaron. Jak będzie miękki, przekładaj do miseczek, a pozostała zupę wlej z powrotem do garnka.
Krok 6
Posiekaj drobno papryczki chilli (możesz usunąć nasiona), bazylię i kolendrę. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski, szczypiorek w centymetrowe kawałki.
Krok 7
Warzywa i zioła połóż na makaronie i zalej gorącym wywarem z mięsem. Podawaj natychmiast.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl