| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| cebula | 100 gramów | |
| olej słonecznikowy | 50 mililitrów | |
| śmietana | 100 mililitrów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| boczek w plastrach | 100 gramów | |
| wywar z mięsa i warzyw | 600 mililitrów | |
| ciemne piwo | 200 mililitrów | |
| szczypior | 20 gramów | |
| Kremowa zupa pieczarkowa Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Boczek i cebulę pokrój w kostkę podsmaż w garnku, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. |
| Krok 2 |
| Całość zalej gotowym wywarem mięsno warzywnym, gotuj około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. |
| Krok 3 |
| Kremową zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem, dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut. |
| Krok 4 |
| Śmietanę wymieszaj z żółtkiem, dodaj do zupy, garnek natychmiast odstaw na bok, już nie gotuj. Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem. |
| Autor: Piotr Murawski |