Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem

19


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
boczek w plastrach100 gramów
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr 1 opakowanie
wywar z mięsa i warzyw600 mililitrów
cebula100 gramów
ciemne piwo200 mililitrów
ziemniaki2 sztuki
jajko1 sztuka
olej słonecznikowy50 mililitrów
śmietana100 mililitrów
szczypior20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Boczek i cebulę pokrój w kostkę podsmaż w garnku, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 2
Całość zalej gotowym wywarem mięsno warzywnym, gotuj około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3
Kremową zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem, dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z żółtkiem, dodaj do zupy, garnek natychmiast odstaw na bok, już nie gotuj. Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl