|
Składniki | ||
ziemniaki | 2 sztuki | |
cebula | 100 gramów | |
olej słonecznikowy | 50 mililitrów | |
śmietana | 100 mililitrów | |
jajko | 1 sztuka | |
boczek w plastrach | 100 gramów | |
wywar z mięsa i warzyw | 600 mililitrów | |
ciemne piwo | 200 mililitrów | |
szczypior | 20 gramów | |
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Boczek i cebulę pokrój w kostkę podsmaż w garnku, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. |
Krok 2 |
Całość zalej gotowym wywarem mięsno warzywnym, gotuj około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. |
Krok 3 |
Kremową zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem, dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut. |
Krok 4 |
Śmietanę wymieszaj z żółtkiem, dodaj do zupy, garnek natychmiast odstaw na bok, już nie gotuj. Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem. |
Autor: Piotr Murawski |