Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

61


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wołowo-wieprzowe400 gramów
wywar z mięsa i warzyw500 mililitrów
cebula100 gramów
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr1 opakowanie
ziemniaki200 gramów
marchew150 gramów
olej słonecznikowy50 mililitrów
natka pietruszki20 gramów
pieprz czarny mielony2 gramy
ząbek czosnku2 sztuki
majeranek1 łyżka
śmietana100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe, kształtne kulki.
Krok 2
Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki.
Krok 3
Całość zalej wywarem wymieszanym z Kremową zupą pieczarkową Knorr. Gotuj około 20 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
Krok 4
Zupę zapraw śmietaną.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl