|
Składniki | ||
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 400 gramów | |
wywar z mięsa i warzyw | 500 mililitrów | |
cebula | 100 gramów | |
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr | 1 opakowanie | |
ziemniaki | 200 gramów | |
marchew | 150 gramów | |
olej słonecznikowy | 50 mililitrów | |
natka pietruszki | 20 gramów | |
pieprz czarny mielony | 2 gramy | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
majeranek | 1 łyżka | |
śmietana | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso mielone wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe, kształtne kulki. |
Krok 2 |
Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki. |
Krok 3 |
Całość zalej wywarem wymieszanym z Kremową zupą pieczarkową Knorr. Gotuj około 20 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie. |
Krok 4 |
Zupę zapraw śmietaną. |
Autor: Piotr Murawski |