| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone wołowo-wieprzowe | 400 gramów | |
| wywar z mięsa i warzyw | 500 mililitrów | |
| cebula | 100 gramów | |
| Kremowa zupa pieczarkowa Knorr | 1 opakowanie | |
| ziemniaki | 200 gramów | |
| marchew | 150 gramów | |
| olej słonecznikowy | 50 mililitrów | |
| natka pietruszki | 20 gramów | |
| pieprz czarny mielony | 2 gramy | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| śmietana | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso mielone wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe, kształtne kulki. |
| Krok 2 |
| Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki. |
| Krok 3 |
| Całość zalej wywarem wymieszanym z Kremową zupą pieczarkową Knorr. Gotuj około 20 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie. |
| Krok 4 |
| Zupę zapraw śmietaną. |
| Autor: Piotr Murawski |