Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe - 400 gramów
  • wywar z mięsa i warzyw - 500 mililitrów
  • cebula - 100 gramów
  • Kremowa zupa pieczarkowa Knorr - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 200 gramów
  • marchew - 150 gramów
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów
  • natka pietruszki - 20 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • śmietana - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe, kształtne kulki.
  2. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki.
  3. Całość zalej wywarem wymieszanym z Kremową zupą pieczarkową Knorr. Gotuj około 20 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
  4. Zupę zapraw śmietaną.