Zupa pieczarkowa z serkiem topionym
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczarki - 150 gramów
  • łazanki - 2 szklanki
  • serek topiony - 1 sztuka
  • prażona cebulka - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 3 łyżki
  • woda - 1.5 litrów
  • masło - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, przecedzić odstawić. Pieczarki pokroić w kostkę, cebulkę drobno pokroić i przesmażyć wszystko na maśle. Wodę zagotować dodać kostki warzywne.
  2. Do zupy dodać pieczarki z cebulą. Gotować razem ok 15 minut. Na koniec dodać serek topiony, wymieszać tak żeby się rozpuścił, doprawić solą i pieprzem.
  3. Do zupy wrzucić makaron. Wlać porcje zupy na talerze, posypać drobno posiekaną natką i łyżką prażonej cebulki.