Zupa pietruszkowa z ziemniakami

Składniki:

  • ziemniaki - 60 dekagramów
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 2 sztuki
  • duży pęczek pietruszki - 1 sztuka
  • śmietana 18 % - 3 łyżki
  • woda - 1 litr
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj wodę i dodaj do niej Bulionetki Knorr.
  2. Pietruszkę opłucz i drobno posiekaj.
  3. Ziemniaki pokrój w kostkę i wraz z pietruszką włóż do garnka. Gotuj do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.
  4. Odlej około 1 szklanki zupy, dodaj do niej śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej do zupy i całość zagotuj.
  5. Na koniec dopraw zupę do smaku pieprzem i odrobiną soli. Podawaj.