Zupa Pietruszkowa

Składniki:

  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
  • natka pietruszki - 2 pęczki
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 2 sztuki
  • ziemniaki - 60 dekagramów
  • śmietana 18% - 3 łyżki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. 2 litry wody wlej do garnka i zagotuj, po czym wrzuć bulionetki i rozprowadź je.
  2. Opłucz i drobno posiekaj pietruszkę, a ziemniaki pokrój w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę oraz ziemniaki wrzuć do garnka.
  3. Gdy ziemniaki staną się miękkie, odlej pół litra wywaru z garnka do osobnego naczynia i dodaj śmietanę (aby zagęścić zupę).
  4. Następnie dokładnie wymieszaj i wlej z powrotem do garnka. Gotuj dopóki zupa nie będzie gotowa.
  5. Na koniec dopraw ją Przyprawą w płynie Delikat Knorr i pieprzem Podawaj.