Zupa pomidorowa

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
pomidory1 kilogram
cukier1 łyżka
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 sztuka
Bulionetka warzywna Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki.
Krok 2
Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka.
Krok 3
Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut.
Krok 4
Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę.
Krok 5
Dodajemy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut.
Krok 6
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl