|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
pomidory | 1 kilogram | |
cukier | 1 łyżka | |
Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 sztuka | |
Bulionetka warzywna Knorr | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pomidory lekko nacinamy i sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. |
Krok 2 |
Kroimy je w kawałki i wkładamy do garnka. |
Krok 3 |
Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek i gotujemy na wolnym ogniu 15-20 minut. |
Krok 4 |
Gdy pomidory już puszczą sok, miksujemy je blenderem na jednolitą masę. |
Krok 5 |
Dodajemy litr bulionu i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze kilka minut. |
Krok 6 |
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat. Smacznego! |
Autor: Kuba |