Zupa pomidorowa
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.5 litrów
  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • pomidory - 50 dekagramów
  • cebula - 10 dekagramów
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 2 dekagramy
  • natka pietruszki (posiekana)
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Z wody i bulionetek Knorr przygotuj wywar.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki. Cebulę posiekaj i usmaż, dodaj pomidory. Duś często mieszając.
  3. Przetrzyj. Dodaj do wywaru.
  4. Wymieszaj śmietanę z mąką, dodaj do zupy. Gotuj 10 minut.
  5. Dopraw do smaku pieprzem i posyp natką pietruszki.