|
Składniki | ||
chudy boczek | 60 gramów | |
Rosół wołowy Knorr | 2 sztuki | |
łodyga selera naciowego | 2 sztuki | |
marchew | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
pomidory z puszki bez skóry | 400 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 2 sztuki | |
pieprz czarny ziarnisty | 5 sztuk | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
kwaśna śmietana | ||
grzanki czosnkowe | ||
oliwa z oliwek | ||
woda- wrzątek | 1.5 litrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1,5 litra wrzątku. |
Krok 2 |
Boczek pokrój w kostkę, następnie smaż na oliwie z oliwek. |
Krok 3 |
Selera, marchew cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę. |
Krok 4 |
Następnie zalej boczek przygotowanym bulionem i dodaj pokrojone warzywa. |
Krok 5 |
Po 10 minutach gotowania dodaj pomidory z puszki oraz przyprawy i gotuj kolejne 10 minut. |
Autor: przepisy.pl |