Zupa pomidorowa z boczkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chudy boczek - 60 gramów
  • Bulion cielęcy Knorr - 2 sztuki
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • pomidory z puszki bez skóry - 400 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 5 sztuk
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • kwaśna śmietana
  • grzanki czosnkowe
  • oliwa z oliwek
  • woda- wrzątek - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki Bulionu cielęcego Knorr w 1,5 litra wrzątku.
  2. Boczek pokrój w kostkę, następnie smaż na oliwie z oliwek.
  3. Selera, marchew cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę.
  4. Następnie zalej boczek przygotowanym bulionem i dodaj pokrojone warzywa.
  5. Po 10 minutach gotowania dodaj pomidory z puszki oraz przyprawy i gotuj kolejne 10 minut.