| |||||||||
| Składniki | ||
| chudy boczek | 60 gramów | |
| Rosół wołowy Knorr | 2 sztuki | |
| łodyga selera naciowego | 2 sztuki | |
| marchew | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pomidory z puszki bez skóry | 400 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 2 sztuki | |
| pieprz czarny ziarnisty | 5 sztuk | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| kwaśna śmietana | ||
| grzanki czosnkowe | ||
| oliwa z oliwek | ||
| woda- wrzątek | 1.5 litrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1,5 litra wrzątku. |
| Krok 2 |
| Boczek pokrój w kostkę, następnie smaż na oliwie z oliwek. |
| Krok 3 |
| Selera, marchew cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę. |
| Krok 4 |
| Następnie zalej boczek przygotowanym bulionem i dodaj pokrojone warzywa. |
| Krok 5 |
| Po 10 minutach gotowania dodaj pomidory z puszki oraz przyprawy i gotuj kolejne 10 minut. |
| Autor: przepisy.pl |