Zupa pomidorowa z boczkiem

4


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
chudy boczek60 gramów
Rosół wołowy Knorr2 sztuki
łodyga selera naciowego2 sztuki
marchew1 sztuka
cebula1 sztuka
pomidory z puszki bez skóry400 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
ziele angielskie2 sztuki
pieprz czarny ziarnisty5 sztuk
liść laurowy1 sztuka
kwaśna śmietana
grzanki czosnkowe
oliwa z oliwek
woda- wrzątek1.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1,5 litra wrzątku.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, następnie smaż na oliwie z oliwek.
Krok 3
Selera, marchew cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę.
Krok 4
Następnie zalej boczek przygotowanym bulionem i dodaj pokrojone warzywa.
Krok 5
Po 10 minutach gotowania dodaj pomidory z puszki oraz przyprawy i gotuj kolejne 10 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl