| |||||||||
| Składniki | ||
| pomidory z puszki | 400 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| mleko kokosowe | 200 mililitrów | |
| bulion warzywny | 300 mililitrów | |
| cebula nieduża | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| Świeży imbir posiekany | 0.5 łyżeczek | |
| papryczka chilli | 0.25 sztuk | |
| świeża kolendra | 1 pęczek | |
| łodyga trawy cytrynowej | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny | 4 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę, czosnek oraz papryczkę chilli pokrój w drobną kostkę, następnie przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj imbir. |
| Krok 2 |
| Do garnka wlej bulion, dodaj pomidory oraz kokosowe mleko. |
| Krok 3 |
| Całość zagotuj, dodaj kostkę Knorr, trawę cytrynową, następnie zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. |
| Krok 4 |
| Gotową zupę dopraw pokrojoną kolendrą, udekoruj łyżką jogurtu i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |