Zupa pomidorowa z chili

50


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
pomidory z puszki400 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
mleko kokosowe200 mililitrów
bulion warzywny300 mililitrów
cebula nieduża 1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
Świeży imbir posiekany0.5 łyżeczek
papryczka chilli0.25 sztuk
świeża kolendra1 pęczek
łodyga trawy cytrynowej1 sztuka
jogurt naturalny4 łyżki
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę, czosnek oraz papryczkę chilli pokrój w drobną kostkę, następnie przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj imbir.
Krok 2
Do garnka wlej bulion, dodaj pomidory oraz kokosowe mleko.
Krok 3
Całość zagotuj, dodaj kostkę Knorr, trawę cytrynową, następnie zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 4
Gotową zupę dopraw pokrojoną kolendrą, udekoruj łyżką jogurtu i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl