|
Składniki | ||
pomidory z puszki | 400 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
mleko kokosowe | 200 mililitrów | |
bulion warzywny | 300 mililitrów | |
cebula nieduża | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
Świeży imbir posiekany | 0.5 łyżeczek | |
papryczka chilli | 0.25 sztuk | |
świeża kolendra | 1 pęczek | |
łodyga trawy cytrynowej | 1 sztuka | |
jogurt naturalny | 4 łyżki | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę, czosnek oraz papryczkę chilli pokrój w drobną kostkę, następnie przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj imbir. |
Krok 2 |
Do garnka wlej bulion, dodaj pomidory oraz kokosowe mleko. |
Krok 3 |
Całość zagotuj, dodaj kostkę Knorr, trawę cytrynową, następnie zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. |
Krok 4 |
Gotową zupę dopraw pokrojoną kolendrą, udekoruj łyżką jogurtu i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |