Zupa pomidorowa z fasolą

6


Łatwe


90 min.


8 os.

Składniki
fasola wymoczona przez noc400 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
cebule2 sztuki
marchew2 sztuki
łodygi selera naciowego2 sztuki
pomidory1.5 kilogramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
przecier pomidorowy80 mililitrów
oliwa z oliwek1 łyżka
natka pietruszki (posiekana)4 łyżki
gorąca woda2.5 litry
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebule, pokrój w kostkę marchew i obrane ze skórki pomidory. Odsącz fasolę po namoczeniu i przepłucz bieżącą wodą. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebule i smaż do miękkości. Posiekaj selery naciowe. Dodaj do cebuli marchewkę, selery i smaż jeszcze 10 minut.
Krok 2
Dodaj pomidory, przecier pomidorowy.
Krok 3
Dodaj Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i dodaj fasolę.
Krok 4
Zalej całość gorącą wodą i gotuj 1,5 godziny do momentu, aż fasola będzie miękka. Dopraw delikatnie solą i pieprzem, posyp natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl