Zupa pomidorowa z fasolą
  • 90 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • fasola wymoczona przez noc - 400 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
  • cebule - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • łodygi selera naciowego - 2 sztuki
  • pomidory - 1.5 kilogramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 80 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 4 łyżki
  • gorąca woda - 2.5 litry
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno cebule, pokrój w kostkę marchew i obrane ze skórki pomidory. Odsącz fasolę po namoczeniu i przepłucz bieżącą wodą. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebule i smaż do miękkości. Posiekaj selery naciowe. Dodaj do cebuli marchewkę, selery i smaż jeszcze 10 minut.
  2. Dodaj pomidory, przecier pomidorowy.
  3. Dodaj Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Wymieszaj i dodaj fasolę.
  4. Zalej całość gorącą wodą i gotuj 1,5 godziny do momentu, aż fasola będzie miękka. Dopraw delikatnie solą i pieprzem, posyp natką pietruszki.