Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 2 sztuki
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • mały przecier pomidorowy - 1 opakowanie
  • woda - 2 litry
  • mąka - 0.75 szklanek
  • mleko - 1 szklanka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. W misce wyrób ciasto naleśnikowe.
  2. Następnie usmaż naleśniki i pozostaw do wystygnięcia.
  3. W garnku zagotuj 2 l wody, dodaj bulionetki Knorr i mieszaj do momentu, aż się rozpuszczą.
  4. Podsmaż na patelni przecier pomidorowy, pomidory pokrój w kostkę, po czym całość dodaj do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
  5. Na koniec zmiksuj wszystko na kremową konsystencję. Gotową zupę podawaj z pokrojonymi w cienkie paski naleśnikami.