| |||||||||
| Składniki | ||
| pomidory | 2 sztuki | |
| Bulionetka drobiowa Knorr | 2 sztuki | |
| jajko | 1 sztuka | |
| mały przecier pomidorowy | 1 opakowanie | |
| woda | 2 litry | |
| mąka | 0.75 szklanek | |
| mleko | 1 szklanka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W misce wyrób ciasto naleśnikowe. |
| Krok 2 |
| Następnie usmaż naleśniki i pozostaw do wystygnięcia. |
| Krok 3 |
| W garnku zagotuj 2 l wody, dodaj bulionetki Knorr i mieszaj do momentu, aż się rozpuszczą. |
| Krok 4 |
| Podsmaż na patelni przecier pomidorowy, pomidory pokrój w kostkę, po czym całość dodaj do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. |
| Krok 5 |
| Na koniec zmiksuj wszystko na kremową konsystencję. Gotową zupę podawaj z pokrojonymi w cienkie paski naleśnikami. |
| Autor: przepisy.pl |