|
Składniki | ||
pomidory | 2 sztuki | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 2 sztuki | |
jajko | 1 sztuka | |
mały przecier pomidorowy | 1 opakowanie | |
woda | 2 litry | |
mąka | 0.75 szklanek | |
mleko | 1 szklanka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W misce wyrób ciasto naleśnikowe. |
Krok 2 |
Następnie usmaż naleśniki i pozostaw do wystygnięcia. |
Krok 3 |
W garnku zagotuj 2 l wody, dodaj bulionetki Knorr i mieszaj do momentu, aż się rozpuszczą. |
Krok 4 |
Podsmaż na patelni przecier pomidorowy, pomidory pokrój w kostkę, po czym całość dodaj do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. |
Krok 5 |
Na koniec zmiksuj wszystko na kremową konsystencję. Gotową zupę podawaj z pokrojonymi w cienkie paski naleśnikami. |
Autor: przepisy.pl |