Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pomidory2 sztuki
Bulionetka drobiowa Knorr2 sztuki
jajko1 sztuka
mały przecier pomidorowy1 opakowanie
woda2 litry
mąka0.75 szklanek
mleko1 szklanka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
W misce wyrób ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Następnie usmaż naleśniki i pozostaw do wystygnięcia.
Krok 3
W garnku zagotuj 2 l wody, dodaj bulionetki Knorr i mieszaj do momentu, aż się rozpuszczą.
Krok 4
Podsmaż na patelni przecier pomidorowy, pomidory pokrój w kostkę, po czym całość dodaj do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 5
Na koniec zmiksuj wszystko na kremową konsystencję. Gotową zupę podawaj z pokrojonymi w cienkie paski naleśnikami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl