| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozpuść 2 kostki rosołowo wołowe Knorr w 1 litrze wody. Następnie obierz marchew i pokrój ją w kostkę. Dodaj do bulionu i gotuj przez 5 minut. |
| Krok 2 |
| Świeże pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i usuń z nich skórkę. Następnie pokrój je w dużą kostkę. |
| Krok 3 |
| Pokrój w kostkę również seler naciowy oraz cebulę, a czosnek drobno posiekaj. Rozgrzej w garnku oliwę i podsmaż cebulę i seler. |
| Krok 4 |
| Dodaj czosnek, pomidory i sok z pomarańczy. Dopraw całość pieprzem oraz tymiankiem i smaż na dużym ogniu przez 10 minut. |
| Krok 5 |
| Dodaj bulion z marchewką i gotuj wszystko przez kolejne 10 minut. |
| Krok 6 |
| Na koniec ostrożnie połącz zupę ze śmietaną, a następnie dopraw cukrem. Przelej gotową zupę do miseczek i posyp natką pietruszki. Podawaj. |