Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuść 2 kostki rosołowo wołowe Knorr w 1 litrze wody. Następnie obierz marchew i pokrój ją w kostkę. Dodaj do bulionu i gotuj przez 5 minut. |
Krok 2 |
Świeże pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i usuń z nich skórkę. Następnie pokrój je w dużą kostkę. |
Krok 3 |
Pokrój w kostkę również seler naciowy oraz cebulę, a czosnek drobno posiekaj. Rozgrzej w garnku oliwę i podsmaż cebulę i seler. |
Krok 4 |
Dodaj czosnek, pomidory i sok z pomarańczy. Dopraw całość pieprzem oraz tymiankiem i smaż na dużym ogniu przez 10 minut. |
Krok 5 |
Dodaj bulion z marchewką i gotuj wszystko przez kolejne 10 minut. |
Krok 6 |
Na koniec ostrożnie połącz zupę ze śmietaną, a następnie dopraw cukrem. Przelej gotową zupę do miseczek i posyp natką pietruszki. Podawaj. |