PRZEPISY.PL
Zupa ramen z mięsem z kaczki - autor: Piotr Murawski

Zupa ramen z mięsem z kaczki

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
62
osoby dodały do Mniamlisty
62
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • zielona fasolka szparagowa100 g
  • biała kapusta10 g
  • pędy bambusa20 g
  • zielony groszek mrożony20 g
  • jajka ugotowane na twardo2 szt
Zupa ramen z mięsem z kaczki – krok 1

Krok 1

Zagotuj bulion wołowy. Dopraw go do smaku kilkoma kroplami sosu sojowego i Bulionetką domową wołową Knorr.
Zupa ramen z mięsem z kaczki – krok 2

Krok 2

Pierś z kaczki zamarynuj w pozostałym sosie sojowym. Odstaw na 20 minut, po czym usmaż tak, aby w środku była jeszcze różowa.
Zupa ramen z mięsem z kaczki – krok 3

Krok 3

Grzyby boczniaki pokrój w paski, ugotuj w wywarze. Obetnij końcówki z fasolki szparagowej i ugotuj w osolonej wodzie.
Zupa ramen z mięsem z kaczki – krok 4

Krok 4

Makaron z trzech opakowań nudli Knorr zalej gotującą się wodą, naczynie przykryj i odstaw na 4 minuty, żeby makaron zmiękł.
Zupa ramen z mięsem z kaczki – krok 5

Krok 5

Kapustę pokrój w cienkie paseczki. Zielony groszek rozmroź.
Zupa ramen z mięsem z kaczki – krok 6

Krok 6

W czterech miskach ułóż odsączony makaron, kawałki grzybów, zielony groszek, kawałki fasoli szparagowej, plastry piersi z kaczki, kapustę pekińską, połówkę ugotowanego na twardo jajka i pędy bambusa. Całość zalej gorącym bulionem.

Więcej przepisów z tym produktem

Nudle Kurczę pieczone KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

219
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
77
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
345
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
751
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe