Zupa reńska

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
liść laurowy2 sztuki
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
szalotki2 sztuki
masło2 łyżki
suszony tymianek0.5 łyżeczek
czosnek ząbek1 sztuka
fasola szparagowa400 gramów
Rosół drobiowo-wołowy Knorr600 mililitrów
cząber0.5 łyżeczek
creme fraiche 2 łyżki
bekon w plasterkach100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyszczoną fasolkę pokrój ukośnie w kawałki 2 cm.
Krok 2
Pokrój w kostkę: ziemniaki, szalotki i czosnek.
Krok 3
Podsmaż szalotki na maśle. Do nich dodaj czosnek, ziemniaki, fasolkę i wywar Bulion Knorr.
Krok 4
Dodaj śmietany i zapraw.
Krok 5
Następnie dorzuć cząber, tymianek i liść laurowy. Wszystko gotuj pod przykryciem około 20 minut na nie dużym ogniu.
Krok 6
Podsmaż bekon bez tłuszczu.
Krok 7
Cr?me fraîche dodaj do zupy doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z plastrami bekonu.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl