Zupa rybna
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryby świeże (wraz z ogonami, głowami) - 1 kilogram
  • cebule - 3 sztuki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • włoszczyzna (bez kapusty) - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 6 sztuk
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 6 ziaren
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Z włoszczyzny, cebuli, kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i przypraw ugotuj wywar.
  2. Do gorącego wywaru włóż umyte, oczyszczone i podzielone na kawałki ryby (lub odpady: głowy itp.). Gotuj razem około pół godziny (ewentualnie dopraw do smaku) i przecedź.
  3. Podawaj z makaronem lub gotowanymi w zupie małymi kluseczkami kładzionymi.