| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Papryczki zalej octem i odstaw na co najmniej kilka godzin do lodówki. |
| Krok 2 |
| Czosnek posiekaj, po czym podsmaż. Gdy zbrązowieje, zdejmij go z ognia. Posiekaj kapustę kiszoną. |
| Krok 3 |
| Przygotuj wywar z Bulionetki domowej drobiowej Knorr i wody. |
| Krok 4 |
| Do garnka wlej bulion, dodaj ryż oraz kapustę, następnie dopraw do smaku pieprzem i solą (jeśli zachodzi taka potrzeba). Gotuj przez 10 minut na małym ogniu. |
| Krok 5 |
| Włóż ryby i gotuj kolejne 10 minut – do momentu, gdy filety zmienią kolor. Dodaj seler, dymki i sos rybny. Przed podaniem posyp zupę smażonym czosnkiem oraz świeżą kolendrą i przypraw przygotowanym wcześniej octem chili. |