Zupa ryżowa

18


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
filet z flądry50 dekagramów
Bulionetka drobiowa Knorr
łodygi selera naciowego1 sztuka
dymki2 sztuki
kapusta kiszona1 łyżka
ząbki czosnku3 sztuki
papryczki chili4 sztuki
ryż jaśminowy3 szklanki
woda4 szklanki
ocet owocowy0.5 szklanek
sos rybny2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Papryczki zalej octem i odstaw na co najmniej kilka godzin do lodówki.
Krok 2
Czosnek posiekaj, po czym podsmaż. Gdy zbrązowieje, zdejmij go z ognia. Posiekaj kapustę kiszoną.
Krok 3
Przygotuj wywar z Bulionetki domowej drobiowej Knorr i wody.
Krok 4
Do garnka wlej bulion, dodaj ryż oraz kapustę, następnie dopraw do smaku pieprzem i solą (jeśli zachodzi taka potrzeba). Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5
Włóż ryby i gotuj kolejne 10 minut – do momentu, gdy filety zmienią kolor. Dodaj seler, dymki i sos rybny. Przed podaniem posyp zupę smażonym czosnkiem oraz świeżą kolendrą i przypraw przygotowanym wcześniej octem chili.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl