| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| woda | 2 litry | |
| pietruszka | 3 sztuki | |
| Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 2 sztuki | |
| pestki dyni | 1 szklanka | |
| natka pietruszki - 1/2 pęczka | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny - 100 gram | 1 sztuka | |
| seler korzeniowy duży | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy. |
| Krok 2 |
| Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut. |
| Krok 3 |
| Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym. |
| Krok 4 |
| Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką. |
| Autor: Anna Włodarczyk |