|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
woda | 2 litry | |
pietruszka | 3 sztuki | |
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 2 sztuki | |
pestki dyni | 1 szklanka | |
natka pietruszki - 1/2 pęczka | 1 sztuka | |
jogurt naturalny - 100 gram | 1 sztuka | |
seler korzeniowy duży | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy. |
Krok 2 |
Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut. |
Krok 3 |
Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym. |
Krok 4 |
Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką. |
Autor: Anna Włodarczyk |