Zupa selerowo-pietruszkowa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • seler korzeniowy duży - 1 sztuka
  • pietruszka - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • jogurt naturalny - 100 gram - 1 sztuka
  • pestki dyni - 1 szklanka
  • woda - 2 litry
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka - 1 sztuka
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy.
  2. Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut.
  3. Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym.
  4. Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką.