Zupa selerowo-pietruszkowa

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
woda2 litry
pietruszka3 sztuki
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr2 sztuki
pestki dyni1 szklanka
natka pietruszki - 1/2 pęczka1 sztuka
jogurt naturalny - 100 gram1 sztuka
seler korzeniowy duży1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy.
Krok 2
Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut.
Krok 3
Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym.
Krok 4
Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką.
Autor: Anna WłodarczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl