Przygotowanie |
Krok 1 |
Marchewkę (3 sztuki) i cebulę umyj, obierz i posiekaj.
Warzywa te przełóż do wysokiego garnka i smaż na oliwie. |
Krok 2 |
Gdy warzywa zaczną się zarumieniać dodaj czosnek, kurkumę, curry. |
Krok 3 |
Do garnka wlej 4 szklanki wody a następnie dodaj kostkę warzywną Knorr. |
Krok 4 |
Gdy warzywa będą miękkie całość zblenduj. |
Krok 5 |
Soczewicę dokładnie opłucz, marchewkę obierz i pokrój w kostkę, a papryczkę chilli drobno posiekaj. Przełóż na patelnię wysmarowaną oliwą i podlej odrobiną wody. Duś na małym ogniu. |
Krok 6 |
W momencie gdy warzywa zmiękną przełóż do zmiksowanej zupy i wymieszaj. Podgotuj jeszcze ok. 5 minut.
Gotową zupę podawaj udekorowaną kleksem z jogurtu greckiego. |