Zupa szpinakowa z kurczakiem

17


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 2 sztuki
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr1 opakowanie
liście szpinaku250 gramów
makaron chiński200 gramów
sos sojowy1 łyżka
sherry1 łyżka
olej sezamowy1 łyżeczka
cukier0.75 łyżeczek
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.
Krok 2
Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.
Krok 3
Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.
Krok 4
Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru.
Krok 5
Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl