| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw. |
| Krok 2 |
| Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut. |
| Krok 3 |
| Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź. |
| Krok 4 |
| Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru. |
| Krok 5 |
| Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut. |
| Krok 6 |
| Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą. |