Zupa szpinakowa
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.5 litrów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • mrożony szpinak - 50 dekagramów
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • masło

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak rozmroź. Po rozmrożeniu odsącz z nadmiaru wody.
  2. Podsmaż na maśle i oprósz mąką. Zasmaż. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  3. Z wody i kostek Knorr przygotuj wywar.
  4. Dodaj szpinak i gałkę muszkatołową do wywaru energicznie mieszając trzepaczką i gotuj 10 minut.
  5. Dopraw do smaku Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Podawaj z jajami na twardo pokrojonymi w ćwiartki.