Zupa Tajska

3


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
oliwa z oliwek3 łyżki
cebula1 sztuka
zielona część pora1 sztuka
mała cukinia1 sztuka
fasolka szparagowa zielona200 gramów
kalmary krążki mrożone100 gramów
pieczarki6 sztuk
pieprz1 szczypta
sos rybny1 łyżka
mleczko kokosowe z puszki1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.
Krok 2
Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.
Autor: WokalistaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl